De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • In principe interesse Bolk voor grond en goed Soweco in Almelo

In principe interesse Bolk voor grond en goed Soweco in Almelo

ALMELO - Het bedrijf Bolk Transport heeft contact gehad over de aankoop van de panden van Soweco aan de Plesmanweg te Almelo, maar die zijn op een wat lager pitje gezet. Dat zegt algemeen directeur Pluimers van het transportbedrijf. Er is destijds, ongeveer een jaar geleden, contact geweest over de Soweco-terreinen met een makelaar, maar dat is toen niet verder uitgewerkt. 

Bovendien zijn de tijden volgens de Bolk-directeur sinds een jaar wel veranderd, denk aan de coronacrisis en het sociaaleconomisch tij voor bedrijven. Pluimers: 'Ik weet niet eens wat de prijs zou moeten zijn. Bovendien zijn onze middelen schaars en moeten we die schaarse middelen vooral investeren in het belang van ons bedrijf, dus in transportmaterieel en eventueel warehouses.'

De gemeenschappelijke regeling Soweco (in casu de zes deelnemende gemeenten) zal zoals bekend vermoedelijk worden ontbonden en dat betekent dat gronden, panden en goederen op den duur een blok aan het been zijn, waar de gemeenten graag van af willen, zeker de gemeenten die de sociale werkvoorziening in een ander vat willen gieten, met name Almelo en Twenterand.

 

Deel dit nieuws!