De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCCXLI

Het is schandalig als je verneemt van de absolute almacht die zich bij de Belastingdienst openbaart, met die kerstboom van huurtoeslagen, zorgtoeslagen en kinderopvangtoeslagen  - ik noem maar wat  varianten, ook voor kinderen en activiteiten zijn weer potjes met budgetten bedacht, maar een normaal mens is het spoor gauw bijster in dit doolhof. Als je al die toeslagen afschaft en alles via de belastingaangifte regelt, gaat het sneller, beter, makkelijker en goedkoper. De hovaardij van al die topambtenaren is natuurlijk stuitend. Ik moet nog even met mezelf overleggen of ik in het voorjaar op Omtzigt of op Leijten stem.

Een nog groter schandaal vind ik het bankwezen en al het geboefte dat daarmee in verband staat. Dat hele systeem is verrot en betert nooit. Verzekeraars idem dito. Ooit stond ik voor iemand garant die de huur van een huis niet kon betalen. De huurder ging weg, met hem noch huis heb ik nog te schaften. Er was een soort spaarhypotheek afgesloten waar ik óók garant voor stond. Dat gebeurde op advies van een makelaar, die connecties had met de ING, die connecties had met Nationale Nederlanden (NN). Die spaarhypotheek is opgezegd, maar NN is permanent onbereikbaar (088-nummer). Pakken niet op. Sturen alleen aanmaningen.

Belastingen en Bankenpenoze, welkom in Nationale Nergenslanden. Waar het onbereikbare geboefte de baas is - een verrot systeem.

 

Deel dit nieuws!