De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van nieuw zwembad in Rijssen mét een exploitatieoverschot

Bouw van nieuw zwembad in Rijssen mét een exploitatieoverschot

RIJSSEN –  Het beoogde zwembad De Koerbelt te Rijssen zal over anderhalf jaar worden geopend. Dat heeft wethouder Aanstoot laten weten. De bedoeling is dat de gemeenteraad het college ‘binnen de gestelde kaders’ vrij spel geeft. In dat verband heeft SGP-woordvoeder Noeverman laten weten dat in plaats van naar de investeringslasten louter zal worden gekeken naar de exploitatie, die van een aanvankelijk tekort is omgebogen tot een overschot van tenminste twee ton. Daar zal de raad volgens Noeverman de wethouder op afrekenen. Dat gebeurt naar het zich laat aanzien vanaf de herfst van 2022, een half jaar na de verkiezingen.

De plannen van het stedelijke bureau Reitsema & partners (architectuur stedenbouw landschap interieur) voorzien in nieuwbouw van het binnenbad en de renovatie van het buitenbad. Het sein voor de start van de bouw zal maart 2021 worden gegeven, deelde Aanstoot deze week mee.  Het complex omvat een binnenbad, een wedstrijdbad en een recreatiebad, waarvan de beide laatste met een beweegbare bodem. Dit impliceert dat er al naar gelang de behoefte en de weersomstandigheden een bad kan worden gesloten. De plannen van de architect voorzien ook in de mogelijkheid van horeca, zowel binnen als buiten dan wel in combinatie. 

De bouw van het nieuwe binnenbad zal dik een jaar duren, waarna het huidige onder de slopershamer de geschiedenis in wordt gekogeld. Ruimtelijk gezien blijft de bouw van een sporthal bij De Koerbelt tot de mogelijkheden behoren. Die hal zou dan de huidige en ondertussen verouderde Reggehal vervangen, waar dan vervolgens ruimte ontstaat voor woningbouw aan de Nieuwlandsweg, waar in het totale plaatje ook nog enige winst valt te behalen.

 

Deel dit nieuws!