De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente en Twenterand in P10 voor meer invloed platteland

Hof van Twente en Twenterand in P10 voor meer invloed platteland

GOOR/VRIEZENVEEN - Het platteland wint aan betekenis. Dat vindt voorzitter Van Selm van de vereniging P 10 van grote plattelandsgemeenten, waar onder meer de Twentse gemeenten  Hof van Twente en Twenterand deel van uitmaken. Van Selm is deze week voor een tweede termijn gekozen als voorzitter en liet weten blij te zijn dat zehaar arbeid voor de belangen van robuuste gemeenten ten plattelande kan voortzetten.

Er zijn ondertussen 22 ruim bemeten plattelandsgemeenten lid van de vereniging en wethouder Scholten van de gemeente Hof van Twente maakt deel uit van het dagelijks bestuur zit. P10 is samen met organisaties als LTO, Vereniging Kleine kernen, Netwerk Platteland, één van de organisaties die de plattelandsthema’s onder de aandacht brengt van diverse partijen. Gesprekspartners zijn onder andere VNG en diverse ministeries.  

P10 behartigt de gezamenlijke belangen van plattelandsgemeenten op diverse beleidsterreinen richting Den Haag, Brussel en Europa. Ook is P10 gesprekspartner voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en uiteenlopende belangen-  en netwerkorganisaties. Van Selm had, heeft en houdt als richtingwijzer voor beleidsdoelstellingen een algemeen gesteunde en in alle gremia aanvaarde 'Agenda van het Platteland' voor ogen.

Deel dit nieuws!