De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vier van vijf statenleden Forum voor Democratie scheiden zich af

Vier van vijf statenleden Forum voor Democratie scheiden zich af

LONNEKER – Van de vijfkoppige  statenfractie van Forum voor Democratie hebben vier volksvertegenwoordigers, onder wie fractievoorzitter Almekinders uit Lonneker, besloten per direct de partij te verlaten. Ook de nummer twee van de fractie, de Nijverdalse politicus Stuut vertrekt, net als de statenleden Tattersall uit Haaksbergen en Hesselink uit Albergen. Alleen het Enschedese statenlid Bakir blijft  zitten. Hij is om den brode werkzaam als beleidsmedewerker van de fractie van Forum boor Democratie in de Tweede Kamer.

Almekinders was bij zijn kandidatuur een onbeschreven blad in de politiek en toonde zich een coöperatief in Provinciale Staten van Overijssel, hij ontpopte zich een gematigd politicus op de rechter flank in de statenzaal van het provinciehuis, daar waar de driehoofdige fractie van de PVV in de provinciale debatten voor een veel hardere koers kiest, met name de statenleden Veltmeijer en Pool, want hun fractiegenote Nijhof toont zich in het debat veel gematigder, zowel inhoudelijk als ook qua toonzetting, woordkeuze en fanatisme.

Het is nog onduidelijk hoe de fractie vanaf nu met vier in plaats van statenleden zal manifesteren. Dat zal mee afhangen van de landelijke ontwikkelingen in de partij. Mogelijk wordt aansluiting gevonden bij de partij van de ook bij Baudet cum suis in ongenade gevallen ex-partijstrateeg Otten, die nu de fractie van de naar hem genoemde Groep Otten in de Eerste Kamer aanvoert. Bij haar aantreden in de Staten van Overijssel was Forum voor Democratie serieus in beeld als coalitiepartij, acceptabel voor CDA, VVD en CU, niet voor de PvdA.

  

Deel dit nieuws!