De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Akkoord over N35, maar geen A35 en het 'probleem' Haarle blijft

Akkoord over N35, maar geen A35 en het 'probleem' Haarle blijft

HAARLE/NIJVERDAL - Er heerst in politiek Overijssel over het algemeen opluchting en tevredenheid over het akkoord terzake de verbreding van de N35 tussen regio Twente en de regio Zwolle. Er komen tussen Nijverdal en Whytem vijf ongelijkvloerse kruisingen, twee verbeterde kruispunten en één rondweg, namelijk bij Mariënheen. Daarover heeft gedeputeerde Boerman van Overijssel overeenstemming bereikt met minister Van Nieuwenhuizen. Ze nemen beiden een bedrag van honderd miljoen voor hun rekening, zo hebben ze afgekaart.

Er is nog wel een pijnpunt, in elk geval voor de statenfractie van het CDA in Overijssel, namelijk de situatie bij het Hellendoornse kerkdorp Haarle. Daar zou vanwege de veilig oversteek nog een extra voorziening nodig zijn, voor de oversteek Haarle-Luttenberg. En er heerst teleurstelling omdat het onhaalbaar is gebleken van de N35 een A35 van te maken, zoals de bestaande snelweg Enschede-Wierden, maar de uitbreiding te beperken tot een twee keer tweebaansweg wordt met een maximum snelheid van honderd kilometer per uur.

De situatie bij Haarle kan mogelijk, met enige politieke druk, vanuit gemeenten, provincie en Tweede Kamer, naderhand worden verbeterd. Ook laat de overeenkomst tussen ministerie en provincie volgens CDA-woordvoerder Van Moorsel in Overijssel de mogelijkheid ('ruimte') om te gelegener tijd de weg alsnog te verbreden van twee keer één naar twee keer twee rijbanen. Van Moorsel spreekt over 'een belangrijke mijlpaal in een proces dat al decennia lang duurt en waar het CDA naar eigen zeggen steeds weer - tot in den treure - voor heeft gepleit.

 

Deel dit nieuws!