De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Toch nog drie jaar opvang in asielzoekercentrum in Azelo/ Borne

Toch nog drie jaar opvang in asielzoekercentrum in Azelo/ Borne

AZELO/BORNE - Het asielzoekerscentrum te Azelo, in de gemeente Borne, behoudt tegen alle afspraken met omwonenden en toezeggingen van wethouder Kotteman aan de gemeenteraad voorlopig deze status. Voor de duur van drie jaar mag het Centraal Orgaan (opvang) Asielzoekers er weer mensen huisvesten, tot 299 personen totaal.

De gemeenteraad kreeg een- en andermaal van Kotteman te horen dat de opvang van asielzoekers in het voormalige internaat van de fraters maristen onder geen beding zou worden verlengd. Het pand kan worden verkocht voor 'iets in de landhuisachtige sfeer' en kan geld in kas brengen. Voorlopig staat het gebouw leeg, wat de gemeente geld kost.

Dit financiële aspect is één van de redenen om het in 2028 gekochte gebouw nu tóch weer aan COA te verhuren, voor de duur van drie jaar, want dat levert geld op, dus dubbele winst in vergelijking met leegstand. Het pand is eigendom van de lokale overheid, maar zal dus worden verhuurd, mede vanwege het weer urgente opvangtekort bij de COA.

Deel dit nieuws!