De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Horeca bij schaapskooi Denekamp dient schaapskudde en toerisme

Horeca bij schaapskooi Denekamp dient schaapskudde en toerisme

DENEKAMP - Om meer bezoekers te trekken bij de Schaapskooi aan de Stroothuizerweg te Denekamp mogen er horecamogelijkheden komen en andere nevenactiviteiten om de loop er meer in te krijgen. Dat gebeurt deels op grond van de gemeente Dinkelland en Natura 2000-beheerder Staatsbosbeheer. Volgens wethouder Brand kan zou nog met Staatsbosbeheer moeten worden overlegd over een bijdrage in de parkeerkosten

De gemeenteraad stemt in met het verlenen van juridisch-planologische toestemming voor de veranderingen, met name ter zake de horeca-activiteiten. De uitbater investeert in volgens de gemeente in het aanbod in versterking van het recreatief-toeristische aantrekkelijkheid van het gebied én bovendien van de groene kwaliteit van de omgeving. De schaapskooi is de 'uitvalsbasis' van wat een 'mobiele landschapskudde' heet te zijn.

Het beheren van enkel de schaapskudde biedt eigenaar Welhuis te weinig inkomsten om de schaapskooi rendabel te houden. Hij heeft daarom een aantal nevenactiviteiten ontwikkeld die als economische dragers fungeren. Voor een deel kon dat niet op basis van het bestemmingsplan, maar na de aanpassingen wel. Hij mag nu ook  educatieve bijeenkomsten, heidedagen, workshops, cursussen, vergaderingen, teambuilding houden plus aan de schaapskooi benevens ondergeschikte horeca en detailhandelsactiviteiten nabij het Natura 2000-gebied Punthuizen, Stroothuizen en Beuninger Achterveld - aldus geschiedt.

 

Deel dit nieuws!