De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCCXXXVII

Thierry en Theo gaan weer met kurk in de weer. Ik zou met de goeroe zelf zeggen: 'Van elk waarheen bevrijd'. Wat dat nou weer is? Dat is de titel van een boek van de grote denker, de grote schrijver en de grote staatsman, die helaas voor hem net iets te vaak over de boreale wereld stuiterde. De nieuwe endemische wereld, wat ik u brom.

Ik heb nogal weinig met Baudet, maar nog minder met de ratten die zijn Titanic nu spoorslags verlaten, onder wie de grote denker des borealiisimus Paul Cliteur, de snobistische huisadvocaat Theo Hiddema die tevens de scheepsnar was en als politiek strateeg gold tot hij uitgekaart en afgeschminkt de wijk nam - merci mon cheri.

Nu even afwachten wie er profiteert van dit dramaturgisch prachtige maar inhoudelijk lelijke treurspel, de Eerdmansjes, de Jansens, de Nanningaatjes of  wordt het toch de verrassing uit Twente in de persoon van provinciaal leidsman Johan Almekinders uit Lonneker, met vaandeldragende vazallen als Johan Stuut uit Nijverdal in 't kielzog.

 

 

Deel dit nieuws!