De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgemeester dubt nog over 'sanctie' uitbater drugslab Vroomshoop

Burgemeester dubt nog over 'sanctie' uitbater drugslab Vroomshoop

VROOMSHOOP/VRIEZENVEEN - Over sancties voor de uitbater(s) van een pand aan de Afrikalaan te Vroomshoop, waarin recent een zogenoemd drugslab werd aangetroffen, heeft burgemeester Van Broekhuizen van de gemeente Twenterand nog geen besluit genomen. Dat liet  een woordvoerder van de burgemeester vandaag desgevraagd weten.

Het pand op een bedrijventerrein ging door voor een sportschool en er zouden plannen zijn geweest voor een kringloopzaak. Het bleek bij een inval om een heel bijzondere sport en een curieuze kringloop der dingen te gaan. Vanuit de politiek verzocht fractievoorzitter Elzenga van GBT de burgemeester onlangs het gebouw tot drugspand te bestempelen.

Als dat gebeurt, kan het optrekje minstens een jaar worden gesloten, wat zou betekenen dat eigenaar Timmerhuis er geen huurpenningen binnenkrijgt. Van Broekhuizen is er kennelijk nog op aan het broeden, want liet via een voorlichter weten dat er op dit front geen nieuws valt te melden. 'Daar kunnen we op dit moment nog geen informatie over geven.'

Bij de inval in het pand waren afgelopen weekend meer agenten betrokken, alle ruimtes werden doorzocht en werden meerdere bestanddelen voor de productie van drugs aangetroffen en ook zijn meerdere personen aangehouden en sindsdien gonst het van vermoedens, aanwijzingen en louche praktijken onder de sportschoolmantel van drugsproductie.

 

Deel dit nieuws!