De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twijfels over aanpak en kosten van centrum-management Almelo

Twijfels over aanpak en kosten van centrum-management Almelo

ALMELO - De gemeenteraad van Almelo wil weten wat de kosten en baten zijn van het centrummanagement en van het invoeren  van een zogenoemde de bedrijven-investeringszone in de binnenstad. Dat bleek hedenavond tijdens een discussie tijdens een politiek beraad ten stadhuize . En dat oud-wethouder Van Woudenbergh van volgend voorjaar vertrekt als voorzitter van de ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief.

Van Woudenbergh fikst op tachtigjarige leeftijd zijn laatste klus: een nieuwe organisatie voor centrummanagement en stadspromotie, met een centrummanager en een bedrijven-investeringszone, waarin zowel het gemeentebestuur als de ondernemers in de Almelose binnenstad geld steken voor gezamenlijke actie en promotie. Dat gebeurt op voorwaarde dat twee op de drie ondernemers dat zien zitten en dus metterdaad voor stemmen. 

Er klonk trouwens ook wel enige kritiek, vooral vanuit de gemeenteraad, met name de raadsleden Ekizkuyu en Teunis van respectievelijk GroenLinks en Socialistische Partij. Ze zeiden het vooral vreemd te vinden dat de gemeente een flink deel van de kosten van de recent aangestelde centrummanager Plate voor haar rekening neemt en hij voor een dienstverband van zestien uur 55.000 euro de maand krijgt en ook elders nog zo'n klus heeft.

Volgens wethouder Van Rees te Almelo zijn dit gewoon zakelijke afspraken en is afgesproken dat CAA de ene helft betaalt en de gemeente de andere. Het gaat er naar het oordeel van de wethouder om dat Almelo weer gaat meetellen in Twente , ook al zal de stad zich volgens hem nooit kunnen met Enschede. Van Woudenbergh vindt dat dit ook niet hoeft, want Almelo zich moet herpakken en als vroeger: dé centrumstad van Noord-Twente. 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!