De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente past bij vanwege corona-effect Vondersweijde Oldenzaal

Gemeente past bij vanwege corona-effect Vondersweijde Oldenzaal

OLDENZAAL  -Teneinde het sportcentrum Vondersweijde te Oldenzaal niet in de financiële problemen te brengen verstrekt de gemeente een bedrag van 209.000 euro. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om te voorkómen dat exploitant Sport Oldenzaal BV, dat de maatschappelijke ruimtes van de gebouwen uitbaat van het sportcentrum aan de Ada Kokstraat, te behoeden voor liquiditeitsproblemen. Vondersweijde geldt als een sportief stedelijk kroonjuweel.

De financiële sores is het gevolg van de coronamaatregen, want op basis daarvan zijn de sporthal en het zwembad van Vondersweijde in het voorjaar zes weken gesloten geweest, daarna gedeeltelijk weer geopend, zij het aangepast qua openingstijden en sportmogelijkheden.

Ook nu is het zwembad weer voor twee weken gesloten. De sporthal en de fitness zijn dezer dagen wel geopend. De sluiting en maatregelen in het afgelopen jaar hebben grote invloed op de exploitatie van het sportcentrum. Sport Oldenzaal BV heeft afgelopen periode geen of minder inkomsten gehad, maar de vaste lasten  liepen wel door. Dit heeft geleid tot een negatief exploitatieresultaat voor209.000. Om een faillissement te voorkomen is het noodzakelijk dat de gemeente de knip trekt.

Deel dit nieuws!