De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ChristenUnie in Wierden bepeinst samenwerking buurgemeenten

ChristenUnie in Wierden bepeinst samenwerking buurgemeenten

WIERDEN - Ook al is het niet de wens van de ChristenUnie, fractiechef Van Dijk kan zich heel goed voorstellen dat er een moment komt dat deze gemeente te klein is om zelfstandig te blijven. Hij voorziet in elk geval urgentie om tot samenwerking te komen  met omliggende gemeenten.

Het piept en kraakt in de begroting 2021, en meer nog in het meerjarenperspectief, waar de tekorten alleen maar toenemen, wat ten koste gaat van voorzieningen, het aanzicht der dorpen en buurtschappen en de wensen die de gemeenteraad verder nog heeft. Ook in Wierden stijgen de kosten van met name bijstand, hulp en zorg, ook wel het 'sociale domein' genoemd. Neemt de financiƫle ruimte in de begroting nu al af, over twee jaar is het volgens wethouder Kortenhoeven van Financiƫn gebeurd en doemen de tekorten op.

Enkele jaren geleden was er sprake van een samenwerkingsverband van de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden (West-Twente/WT4),  maar dat liep van meet af aan niet lekker en stierf een zachte dood. Almelo wil nog steeds Wierden er wel bij als een gegoede wijk en Rijssen-Holten zou, werd recent aan het Schild nog weer betoogd, het verwante Enter niet weigeren, met andere woorden: met tromgeroffel en vlagvertoon binnenhalen.

Van Dijk, woonachtig te Enter, werkte vanavond geen varianten uit, maar profeteerde louter de mogelijke noodzaak om op afzienbare termijn in elk geval tot intensieve samenwerking te komen om het besturen van een gemeente financieel mogelijk te maken.

 

Deel dit nieuws!