De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCCXXXV

Thierry Baudet is onder ons. Ik wantrouw elke letter van elk woord als hij het in de mond heeft genomen. Het is alweer jaren geleden dat ik op een terras met een medewerker sprak over diens sympathie voor de beweging van Baudet. Het ging over Oranjevlaggen, over Russische connecties, de leugens van MH17-twijfelaars en belangrijke bijeenkomsten in een hotel De Gouden Leeuw.

Het was onzin, dus gooide ik er wittewijnen en bitterballen tegenaan om al die nonsenstheorie├źn aan te kunnen. Hij maakte alles op, opmaker was hij. Zijn complotten werden steeds duisterder en ik moest elke dag mijn stoelpoten controleren. En hij had een hond. Er is een mannensoort die goed is voor honden. Het wordt steeds enger. Hij is geen politicus, meer een livreier, en een Pinokkio.

Thierry Baudet is onder ons. Nog steeds. Het wordt ook steeds duidelijker. Geert Wilders is een politicus, misschien wel de beste, ofschoon ik nooit op hem zou stemmen. Thierry Baudet is een hofnar, een klaploper, met gevaarlijke gekken om zich heen, virusontkenners, MH17-leugenaars, hofhoudinggeilaards, gouden leeuwen, echte Germanen, altijd blank, met honden, uitvreters.

Deel dit nieuws!