De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vier gemeenten op noordflank Twente willen één windenergieplan

Vier gemeenten op noordflank Twente willen één windenergieplan

ALMELO/HARDENBERG – De gemeenten Almelo, Hardenberg, Twenterand en Tubbergen voeren intensief overleg over het plaatsen van windmolens. Het gaat dan over de plekken, de hoogtes, de aantallen en de betrokkenheid van omwonenden. De bedoeling is dat ze hun lokale plannen afstemmen en met een gezamenlijk gedragen visie naar de provincie Overijssel stappen.

Volgens wethouder Bekhuis van Tubbergen gaan de vier gemeenten op de noordflank van Twente ook in gesprek met gemeente vlak over de grens, omdat ook 'in de Pruus' accent ligt op het plaatsen van windmolens in het kader van het opwekken van 'schone energie'. Ze willen onder meer de Duitse gemeente Uelsen in het graafschap Bentheim bij de gesprekken betrekken.

De gemeente Hardenberg is al gesprekken aangegaan over de manier waarop inwoners van een gebied kunnen profiteren van windmolens, en trouwens ook van zonnevelden, onder meer door mee te praten over de locaties en over het delen van de opbrengsten dan wel revenuen. Dat gebeurt onder meer op instigatie van de gemeente Hardenberg voor het dorp Kloosterhaar.

De gesprekken tussen Almelo, Hardenberg, Twenterand en Tubbergen spiegelen zich aan de samenwerking in Noordoost Twente, waar vier gemeenten (ook hier Tubbergen, maar dan met Dinkelland, Losser en Oldenzaal) in overleg besloten tot de bouw van windmolens in de buurt van De Lutte, waar de hoogte van turbines ondertussen tot hoger wordt, tot mogelijk zo'n 245 meter.

 

 

Deel dit nieuws!