De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCCXXXI

Je krijgt soms het idee dat het vaccin erger is dan het virus. Ik hoor steeds meer meningen, vooral tegendraadse. Dat diende vroeger de bevordering van het (na)denken. Waarom-vragen zijn de beste en vaak ook de moeilijkste, want ze scherpen de geest. Ze dwingen je ook de andere kant te zien, te proeven, te ervaren. Wat is uw vak, mijnheer? Nadenken, jongen. Hossepossie.

Ik houd van tegendraadsheid, van de andere kant van het gelijk, heb een hekel aan domheid, en nog meer aan een 'tegen' zonder een 'draad'.  Je mag in dit land van alles geloven, maar het niet opleggen. Daar had ik het onlangs nog over toen het ging om het arieslobisme. En nu zie ik het nog veel heviger woekeren in het langefransisme. Niksweter van betweter naar alweter.

Het virus ontkennen, van mij mag het, een vaccin weigeren, dat mag van mij ook. Tot je een gevaar voor anderen bent, dan mag het niet. Ik vraag me af wat ze in de tijd van de cholera, de tyfus, de polio, de pokken, de malaria, de tuberculose en zo voort en zo verder hadden gedaan. Ik kreeg alle inentingen dankzij eerst mijn ouwelui en later toen ik naar Azie en Afrika ging mijzelf.

Deel dit nieuws!