De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen ziet tekort iets slinken, maar moet moedig voorwaarts

Haaksbergen ziet tekort iets slinken, maar moet moedig voorwaarts

HAAKSBERGEN – Het tekort van de gemeente Haaksbergen zal  lager uitvallen dan tot voor kort gedacht: 352.000 euro plaats van de eerder voorspelde 1,2 miljoen. Dat is te danken aan een aantal grondverkopen, onder meer op Stepelo en de grond tussen het kantorencomplex Hassinkborgh en basisschool Los Hoes, een afname van het aantal inwoners met een bijstandsuitkering en een wat hogere rijksuitkering.

Het rijksgeld ter compensatie van financiële effecten van corona wil het college van burgemeester en wethouders slechts deels gebruiken teneinde toekomstige financiële tegenvallers die worden veroorzaakt door het virus op te vangen en daarom niet nu al voor andere doeleinden te gebruiken. Volgens wethouder Koopman van Financiën staat de gemeente minder in het rood dan aanvankelijk gedacht. ‘Deze meevallers helpen ons, ondanks dat ze eenmalig zijn, om financieel in evenwicht te komen. We moeten ons de komende jaren hiervoor blijven inspannen.’

De gemeenteraad zal zich medio december buigen over de behaalde resultaten en de beoogde koersrichting voor 2021. Om financieel boven-jan te komen zijn wacht het gemeentebestuur (college én raad) voortzetting van een straf beleid, moedig voorwaarts dus om tekorten verder weg te werken, investeringen te matigen door grond en goed te verkopen, voor meer woningbouw, in de Wissinkbrink en op grond van Odink & Koenderink.

 

Deel dit nieuws!