De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meijer, oud-burgemeester van Zwolle, nu waarnemer in Enschede

Meijer, oud-burgemeester van Zwolle, nu waarnemer in Enschede

ENSCHEDE - Met de benoeming van waarnemend burgemeester Meijer te Enschede heeft de grootste gemeente van Twente ook gedurende de ziekte Van Veldhuizen een voorzitter van college, gemeenteraad en veiligheidsregio. Meijer was vele jaren burgemeester van Zwolle. Van Veldhuizen herstelt thuis van corona en het is onduidelijk hoe lang dat gaat duren. Om die reden heeft commissaris des konings Heidema besloten een waarnemer aan te stellen.

Het besluit volgt na overleg met de fractievoorzitters in de Enschedese gemeenteraad, locoburgemeester Van den Berg en de ambtelijke top. De onduidelijkheid over de duur van het herstel van Van Veldhuizen was een belangrijk argument. De aanhoudende coronacrisis brengt extra werkdruk met zich mee, waardoor interne vervanging geen houdbare oplossing biedt voor een wat langere periode.

In een persbericht laat vicevoorzitter Sanders van de gemeenteraad optekenen dat er veel speelt in Enschede en met de ingrijpende gevolgen van de coronacrisis erbij zou het belangrijk zijn dat de gemeenteraad en het college de komende tijd op volle kracht kunnen doorwerken. Locoburgemeester Van den Berg zegt namens het college van dat de wethouders zich 'helemaal in he besluit kunnen vinden'.

 

Deel dit nieuws!