De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Provincie gaat toch opnieuw voor komst Hornbach in Almelo liggen

Provincie gaat toch opnieuw voor komst Hornbach in Almelo liggen

ALMELO - De komst van een vestiging van een bouwmarkt Hornbach in Almelo staat toch weer op losse schroeven. Dat is voor de gemeente Almelo een zware en ook onverwachte tegenvaller, want het had er de schijn van dat na tal van wijzigingen en verbeteringen, zowel tekstueel als inhoudelijk, de weg vrij was de komst van de Duitse keten, die eerder al in Enschede een bouwmarkt open, en in Hengelo een filiaal van Bauhaus werd geopend. Nu de provinciale overheid ten tweede male  roet in het eten gooit, wacht nog een lange weg, die mogelijk in het niets eindigt.

De provincie Overijssel blijft van mening dat, ook na legio 'verbeteringen' in de tekst en de onderbouwing, er een onvoldoende  moet worden gegeven. Een belangrijk kritiekpunt is dat Almelo nog niet het begin van instemming of steunbetuiging van omliggende gemeenten heeft, waardoor de trekkracht van Hornbach in Almelo niet wordt aangetoond. In omliggende dorpen in Noordwest Twente vrezen gemeenten en ondernemers een leegloop van voorzieningen, wat ten koste zou gaan van vitale dorpscentra. Dit soort argumenten speelde rond Enschede en Hengelo minder.

Voor het provinciebestuur is dit een belangrijke overweging, want een bouwmarkt van Hornbach is er niet alleen voor de stad, maar zou ok de subkernen moeten bedienen. Daar komt nog bij dat Almelo naar het oordeel van VVD-gedeputeerde Van Haaf vooral geld, inzet en energie zou moeten aanwenden voor een meer vitale binnenstad. In die zin is een bouwmarkt als trekpleister aan de rand van de stad, nabij de A35, eerder een tegenkracht dan een magneet voor ontwikkelingen in het stadscentrum van Almelo. De gemeentebestuur reageert bitterllijk aangeslagen.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!