De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Forse uitbreiding recreatiebedrijf Schuttenbelt; Jan Brok tast mis

Forse uitbreiding recreatiebedrijf Schuttenbelt; Jan Brok tast mis

ENTER – Het vakantiecentrum annex recreatiebedrijf ’t Schuttenbelt in het buitengebied van Enter zal het aantal seizoenplaatsen met veertig uitbreiden tot honderd. Ook wil eigenaar Schuttenbelt een recreatievijver van zo’n zevenduizend vierkante meter laten aanleggen. Volgens plan zal deze uitbreiding aan de overzijde van de Vloodweg westwaarts plaatsgrijpen. Bij wijze van contraprestatie zal Schuttenbelt investeringen in de natuur plegen, bij wijze van een groene kwaliteitsimpuls.

Er bestaat bij buurman Brok van de Schipdamweg, ook bekend als nationaal voorman van de BoerBurgerBeweging, die politieke ambities heeft en kandidaat is voor een plek in de Tweede Kamer, de vrees voor extra geluidsoverlast. Hij zei vanavond in een commissieberaad dat hij er twee jaar geleden ook al gewag maakte, maar destijds geen antwoord op zijn vragen kreeg. Het bleek hem vooral te gaan over het vermoeden van ‘geluidsbelasting’ door de uitbreiding.

Brok bepleitte een onafhankelijk decibellenonderzoek, want naar zijn indruk is het gepleegde onderzoek naar instemming met de uitbreiding naar het recreatiebedrijf toegeschreven. Dat antwoordde hij op een vraag van het CDA-raadslid Braamhaar in die richting. Brok had voorheen een pluimveehouderij in Enter, maar dat beëindigde hij twaalf jaar geleden. Hij is nu adviseur voor de pluimveesector in den lande én sinds kort boerenactieleider én kandidaat voor de Tweede Kamer als nummer negen van de BoerenBurgerBeweging, waarbij hij het van voorkeurstemmen moet hebben.

Deel dit nieuws!