De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Thijs Segers krijgt prijs met atelier van Stichting HeArtpool Hengelo

Thijs Segers krijgt prijs met atelier van Stichting HeArtpool Hengelo

HENGELO - De dit jaar afgestudeerde beeldend kunstenaar Thijs Segers van de schilderafdeling aan de AKI/ArtEZ heeft de beurs van stimuleringsfonds HeArtfund van de Stichting HeArtpool toegekend gekregen. Het is net als de Wolvecampprijs een initiatief van de Hengelose kunststichting HeArtpool. De beurs voor aanstormende kunstenaars jaarlijks wordt toegekend.

Het achterliggende idee is om een erkend talent een steuntje in de rug te geven bij de pogingen een bestaan op te bouwen als zelfstandig beeldend kunstenaar, door een werkruimte aan te bieden, en startkapitaal en een maandelijkse bijdrage om én kunstenaarschap én ondernemerschap te ontwikkelen, en dan ook nog in het eigen onderhoud te kunnen voorzien.

De kunstenaar krijgt een jaar een ruimte in het oude pand van Techniekmuseum Heim, een solotentoonstelling benevens een publicatie van het werk. De commissie die namens HeArtpool de kunstenaar koos bestond uit de kunsthistorica en recensent van (papieren) de Roskam, beeldend kunstenaar Remco Dikken en voorzitter Jan Noltes van Stichting HeArtpool.

 

Deel dit nieuws!