De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ruim vier ton van gemeentebestuur voor Hengelo Promotie 2021

Ruim vier ton van gemeentebestuur voor Hengelo Promotie 2021

HENGELO - De gemeente Hengelo verstrekt jaarlijks subsidie aan stichting Hengelo Promotie voor het ondersteunen van evenementen en het verzorgen van de (binnen)stadspromotie. Hengelo Promotie levert naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders een belangrijke bijdrage aan het communiceren en promoten van het vrijetijdsaanbod onder de bezoekers en heeft de subsidie voor volgend jaar vastgesteld op 405.387 euro.

Binnen de gemeentelijke beleidskaders stelt de stichting hiervoor een jaarplan en begroting op waarin ze haar activiteiten onderbouwt. Hengelo heet een echte evenementenstad te zijn, met als onbetwiste paradepaardjes de Nacht van Hengelo (wielerkoers met horecafestijn), het BAM-festival, de Lambertuskermis en het korenfestival AmuSing Hengelo.

Hengelo Promotie is opgericht om stimuleert en faciliteert activiteiten, staat initiatiefnemers bij met raad en daad, van het idee via de organisatie tot de evaluatie. Daarnaast zijn er 'oude' VVV-activiteiten, zoals de verkoop van wandel- en fietsroutes, de Hengelose vlag en andere typische Hengelose producten. 'Samen met de toeristische partners in de stad kijken wij waar behoefte aan is', zo meldt de stichting in een toelichting.

 

 

 

Deel dit nieuws!