De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Recreatie bij Doorbraak in Tusveld aan rand van Bornerbroek

Recreatie bij Doorbraak in Tusveld aan rand van Bornerbroek

BORNERBROEK/TUSVELD -  De voormalige boerderij Erve van de Wal in het Tusveld tussen Bornerbroek en Borne  krijgt een recreatieve bestemming, met behoud van een aantal agrarische functies. Er zullen tien kamers komen voor een bed&breakfast-accommodatie benevens agrarische nevenactiviteiten in de vorm van een pluktuin, de verkoop van streekproducten, een rustpunt met terras, een stalling voor caravans en parkeerruimte.

Erve van de Wal heeft voor een aantal van de aangevraagde voorzieningen en activiteiten een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente Almelo, op wier grondgebied een en ander plaats zal grijpen,  stemt in met de benodigde wijzigingen. Het plan van het echtpaar Schabbink versterkt volgens de gemeente de rust en ruimte in de buurtschap oostelijk van Bornerbroek, op zo'n honderd meter van de 'natuurlijke' beek de Doorbraak.

De boerderij aan het Tusveld dateert van 1878, ging over van boer naar knecht, die  het bedrijf overdroeg op naar dochter en schoonzoon. Van hen namen de huidige eigenaars Emiel en Joyce Schabbink de boerderij vier jaar geleden over. Op het erf staat ook het Mariakapelletje van de buurt Tusveld, dat veel mensen trekt voor het overdenken der dingen dan wel het branden van een kaars. Da past wel bij de sfeer van Erve van de Wal.

 

Deel dit nieuws!