De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kogel door kerk, bouw 51 huizen en gelovigen in raadhuis Vjenne

Kogel door kerk, bouw 51 huizen en gelovigen in raadhuis Vjenne

VRIEZENVEEN  - De kogel was al door de kerk, maar gaat er nu ook in, want het plan voor de bouw van woningen op de plek bij en van de huidige Ontmoetingskerk aan de Schout Doddestraat te Vriezenveen krijgt weldra zijn beslag. Er komt ter vervanging een nieuwe kerkzaal aan het Manitobaplein, in het gemeentehuis, dat sowieso zou worden verbouwd, aan kant van de Krijgerstraat. Zo profiteren de burgerlijke en de kerkelijke gemeente van de uitbreiding en de modernisering van het schip van staat. De gemeenteraad vergadert er komende week over.

Het aantal vergaderde (gereformeerde) gelovigen dat wekelijks ter kerke toog nam dermate snel en fors af dat het financieel onhoudbaar was het godshuis aan te houden. Vandaar dat het kerkbestuur met wethouder Koster in gesprek ging over een win-win-mogelijkheid, want de gemeente plande tussen het gemeentehuis en het godshuis een woonwijk voor 35 huizen, nu de kerk is gekocht door een project- en vastgoedontwikkelaar Kroon BV te Borne van de Vriezenveense bouwer Schipper, dient zich de mogelijkheid aan in het gebied 51 woningen te laten verrijzen, waarvan zestien twee-onder-één-kappers. Dat verbetert uiteraard de exploitatie van de wijk die Mozaïek gaat heten, maar is los daarvan van belang omdat er veel belangstelling bestaat voor het wonen op deze plek.

De kerkelijke zowel als de burgerlijke overheid prijzen  de lof over het plan. De provincie Overijssel werkt van harte mee aan  de bouw, want het is ‘binnenstedelijk’ en daarenboven ‘maatschappelijk’ en voorkomt braakliggende gronden in bebouwde omgeving van een woonwijk.

 

Deel dit nieuws!