De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onderhoud en uitbreiding op begraafplaatsen in Hof van Twente

Onderhoud en uitbreiding op begraafplaatsen in Hof van Twente

DIEPENHEIM/GOOR/MARKELO - De kerkhoven in Diepenheim, Goor en Markelo wacht groot onderhoud dat nog dit jaar plaatsgrijpt. De paden worden geƫffend opdat de dodenakkers er weer mee door kunnen. Ook zal waar nodig de toegankelijkheid voor mindervaliden worden vergemakkelijkt. Daarenboven vindt regulier onderhoud plaats.

Op de algemene begraafplaats in Goor moet een haag worden vervangen en in Markelo dient volgens het gemeentebestuur van Hof van Twente uitbreiding te worden voor nieuwe rijen opdat er de komene tijd voldoende ruimte is voor teraardebestellingen. 

De natuurlijke stoffering van de kerkhoven heeft te lijden van de steeds warmere zomers, waar er meer onderhoud en vernieuwing/vervanging van het groen  noodzakelijk is. De gemeen  zegt daar geregeld klachten over te hebben ontvangen en de stichting die de kerkhoven in de Hofgemeente beheert trok bij  lokale overheid aan de bel.

In combinatie met het reguliere onderhoud vindt nu waar nodig dus eveneens vervanging plaats, waarbij ook aandacht wordt besteed aan een grotere variatie aan bodembedekkers, hagen en boomsoorten. Er zal behalve oog voor variƫteit bij de aanplant ook aandacht zijn voor biodiversiteit op de begraafplaatsen in de genoemde kernen.

Deel dit nieuws!