De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw vijf riante landhuizen in plan Wissinkbrink te Haaksbergen

Bouw vijf riante landhuizen in plan Wissinkbrink te Haaksbergen

HAAKSBERGEN -  De gemeente Haaksbergen denkt voor vijf riante percelen voor welstandvrije bouw in het gebied Wissinkbrink zo’n drie ton per kavel te toucheren. Dat heeft wethouder Scholten de gemeenteraad laten weten. De vijf kavels omspannen samen twee en een halve hectare. De landhuizen krijgen in elk geval geen aansluiting op het aardgasnet en worden duurzaam gebouwd, met naar verwachting gebruikmaking van aardwarmte.  

Er ligt dan in de Wissinkbrink nog drie hectare waar vermoedelijk meer huizen komen, ook voor jongeren/starters en eventueel ouderen, althans, dat vinden  fracties van DAP en NH bij monde van de woordvoerders Costeris en Prinsen. De raadsleden Vonkeman en Woortman van D66 respectievelijk VVD zien liever dat in de Wissinkbrink louter landhuizen komen en dat huizen voor starters en jongeren op andere plekken, zoals inbreidingslocaties.

Voor de wethouder ligt voor wat betreft de tweede fase van de Wissinkbrink alles nog open . Hij zegt dat veel zal afhangen van de uitkomsten van een woonbehoefteonderzoek dat weldra wordt gehouden. Overigens merkte Scholten wel op dat er voor starters en jongeren op termijn naar verwachting volop mogelijkheden zijn in de beoogde woningbouw op het daarvoor bestemde terrein van Odink & Koenderink waar woningen verrijzen en op de plekken van leegkomende basisscholen.

Deel dit nieuws!