De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Motie van wantrouwen op stapel voor drie collegeleden in Almelo

Motie van wantrouwen op stapel voor drie collegeleden in Almelo

ALMELO -  Het raadslid Cete van de gelijknamige eenmansfractie te Almelo zal morgen in de finale van de begrotingsdebatten moties van wantrouwen indienen tegen burgemeester Gerritsen en de wethouders  Maathuis en Van Rees. Cete heeft zich naar eigen zeggen verzekerd van steun in de gemeenteraad, al ontbreekt zelfs de schijn van een meerderheid. Dat stoort Cete niet, want het gaat hem om het gebaar. Wat hem naar eigen zeggen stoort is het naar zijn idee rigide beleid van de burgemeester en twee van de vier wethouders.

Cete kapittelt de burgemeester als de architect van een volgens het raadslid knetterdure en grotendeels overbodige reorganisatie, die richting de vijf miljoen kostte, maar volgens kritikasters concreet weinig opleverde, zeker financieel, want waar het aan de ene kant geld opleverde kostte het aan de andere kant ook veel. Met het beleid van Maathuis heeft Cete nóg meer moeite, vooral vanwege de wijze waarop mensen in de bijstand worden gedropt om vervolgens de kans te lopen op een moeizaam en dwingend leven met te weinig bestaansgeld.

De motie van wantrouwen voor Van Rees heeft volgens Cete van doen met de manier waarop deze wethouder de afgelopen tijd omging met enerzijds het wonen en bouwen in de stad en anderzijds met de ondr zijn supervisie opgelegde bezuinigingen ter zake het sociaal-cultureel werk van Avedan en anderzijds de kortingen op het Stadsmuseum Almelo, de Bibliotheek Almelo en de Stichting Almelo Promotie. Weliswaar werd deze soep niet zo heet gegeten als Van Rees dit 'gerecht' opdiende, maar procedureel en inhoudelijk gaf het nogal wat reuring en onrust.

 

 

 

Deel dit nieuws!