De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente sluit acht onbewaakte overgangen, eerste drie Goor

Hof van Twente sluit acht onbewaakte overgangen, eerste drie Goor

GOOR – De  gemeente Hof van Twente gaat de komende tijd drie onbewaakte spoorwegovergangen in Goor sluiten. Op termijn zullen er meer volgen, want er zijn er acht binnen de gemeentegrenzen. De provincie Overijssel zegde een bijdrage van anderhalf miljoen euro toe en de gemeente heeft een bedrag van 1,6 miljoen voor de werkzaamheden gereserveerd.

Het uitvoeringsbedrijf ProRail kreeg van het ministerie van Infrastructuur toestemming gekregen om voor Hof van Twente een betalingsregeling te hanteren, vanwege de uitzonderlijke (kosten)opgave. Deze betalingsregeling houdt in dat de gemeente vanaf 2024 in tien  jaarlijkse termijnen mag betalen.

De gemeente hoeft pas achteraf te dokken en dat duurt nog even, want de minister wil het aantal onbewaakte spoorwegovergangen in het land uiterlijk in 2023 op nul hebben.

In de gemeente Hof van Twente ligt de prioriteit  bij drie overgangen in Goor: het Zompepad, de IJsbaanweg en de Heijinksweg. Tijdens de fase van het maken van uitvoeringsplannen worden omwonenden en (andere) belanghebbenden nauw betrokken. Dat geldt ook voor de rentmeester van Weldam. De huidige verbindingen worden waar mogelijk gehandhaafd - soms met een kleine omweg.

Deel dit nieuws!