De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Buigen of barsten voor Het Punt Vroomshoop met nieuwe praeses

Buigen of barsten voor Het Punt Vroomshoop met nieuwe praeses

VROOMSHOOP – Het is aan de Raad van Toezicht van Het Punt in Vroomshoop om de lijnen uit te zetten waarlangs dit gebouw uit de financiële penarie kan geraken. Dat gebeurt onder leiding van de recent aangestelde directeur-bestuurder Hammink uit Almelo. Door bouwkundige én inhoudelijke moeilijkheden, gekoppeld aan haperend management, raakte het centrum voor cultuur, sport en ontmoeting in een financieel moeras.

De nieuwe voorzitter is niet gelieerd aan het Theaterhotel Almelo, zoals sommigen in Vroomshop dachten, maar runt een eigen bedrijf. Hij was voorheen  voorman bij Asito tot hij daar vertrok na een conflict met leidsman Kroeze. Daarna voerde Hammink de directie over een bedrijvencentrum op het bedrijvenpark Westermaat te Hengelo. Hij was daarenboven bestuurlijk actief bij een bedrijvenstichting in zijn woonstad.

Volgens wethouder Koster is het meerjarenperspectief van Het Punt riskant. Om dit extra accent te geven stelde Koster vanavond in de begrotingsvergadering dat hij er al een gesprek over heeft gehad met gedeputeerde Van Haaf, die verantwoordelijk is voor het provinciaal toezicht op de gemeentelijke financiën. Het is links- of rechtsom buigen of barsten voor het prominente gebouw aan de Burgemeester Koetjestraat.

Alles staat of valt  met het afwaarderen van Het Punt, minimaal twee miljoen, een bedrag dat de gemeente als eigenaar op het zere been dient te nemen.  Daarnaast is de beheerstichting amechtig op zoek naar een exploitant/pachter van de horeca, waarvoor volgens de wethouder twee bedrijven in de markt zijn. Eerder maakte deze krant gewag van de belangstelling van Harwig in Den Ham, dat al een zaak in Vroomshoop uitbaat

 

 

1

Deel dit nieuws!