De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD opnieuw grote criticaster college Hellendoorn; LH matigt zich

VVD opnieuw grote criticaster college Hellendoorn; LH matigt zich

NIJVERDAL – Waar de raadsfractie van Lokaal Hellendoorn vandaag minder dan voorgaand jaren met scherp schoot op voorstellen van het college van burgemeester en wethouders dan, daar nam de fractie van de VVD het college opnieuw ondubbelzinnig op de korrel. De munitie bestond zoals voorgaande jaren uit verbale kogels op het uitgavenpatroon van het college. 'Het kan zo niet verder', fulmineerde Ter Horst, waarbij hij niet alleen het college kapittelde maar ook zijn collegae in de raad met hun motiies.  'Alle moties kosten meer geld.' 

Ook bij andere fracties heerste het idee dat het ondertussen welletjes is met het verhogen van de lasten, met name de onroerend goed-belasting. Volgens het college van burgemeester en wethouders, met voorop wethouder Beintema van Financiën, zou het nodig zijn deze belasting met 7,5 procent  te verhogen, omdat de gemeente financieel nog niet boven-jan zou zijn. Veel partijen vinden dat het genoeg is geweest met de lastenverzwaring, want Hellendoorn is wat dit betreft een topper in Overijssel.

De raad vindt in den brede dat het college ook in eigen vlees kan snijden. Dat had al jaren gemoeten, vindt met name de VVD namens welke fractie op dit onderwerp het liberale raadslid Ter Horst standaard het woord voert, met in zijn kielzog fractievoorzitter Ten Have van Lokaal Hellendoorn. Beide genoemde partijen willen de verhoging van de onroerend zaak-belasting tot één procent beperken met de opdracht aan Beintema voor het ‘gat in de begroting’ de meevaller van in de najaarscirculaire van de rijksoverheid aan te wenden.

 

 

Deel dit nieuws!