De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Digitaal vergaderen lukt niet en Wierden stelt begrotingsdebat uit

Digitaal vergaderen lukt niet en Wierden stelt begrotingsdebat uit

WIERDEN - De gemeente Wierden stelt de debatten en derhalve ook de besluitvorming over de begroting voor 2021 uit omdat de techniek in het lokale Schip van Staat  een volledig digitale vergadering nu onmogelijk maakt. In andere gemeenten lukt dat wel, of wordt er - in aangepaste vorm - wel degelijk fysiek beraadslaagd, met minder raadsleden tegelijk, want per onderwerp andere debaters.

De raadsfracties van VVD en Progressief Wierden lieten hedenavond meteen weten vertoornd te zijn over de gang van zaken. Het uitstel is mede mogelijk doordat burgemeester Tigchelaar zich voor de vergadering van de goedkeuring van de provincie Overijssel heeft verzekerd, wat buiten de raad om zou zijn gebeurd, na sondering van het seniorencovent, dat in meerderheid akkoord ging. 

De raadsfracties van Progressief Wierden en VVD vonden het een overbodige maatregel omdat er tot dusverre nooit iemand klaagde over de gekozen werkwijze. Net als elders was er bij die vergaderingen geen publiek in de raadszaal en zaten de elkaar afwisselende woordvoerders ver uit elkaar. VVD en Progressief Wierden begrepen vanavond niet waarom dat nu ineens niet meer kan.

De derde oppositiepartij ChristenUnie koos de kant van de coalitie. De begrotingsvergadering vindt nu over twee weken plaats, via zoom, dus digitaal, waarbij alle (negentien) raadsleden, de burgemeester en de drie schepenen een thuis zittend eigen 'hokje' op het beeldscherm hebben, lang niet altijd goed te volgen, qua beeld en geluid, maar NEW en CDA persisteerden, CU vergrootte de coalitie, VVD en PW zuchtten.

 

Deel dit nieuws!