De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser worstelt met inpassing bouw huizen op vervallen plekken

Losser worstelt met inpassing bouw huizen op vervallen plekken

 DE LUTTE/OVERDINKEL - De  gemeente Losser probeert waar mogelijk goedkeuring te geven aan verzoeken om woningen te bouwen op plekken waar nu verouderde panden staan. Waar het te plooien is wil het college van burgemeester en wethouders meewerken. Dat speelt momenteel in de kerkdorpe De Lutte en Overdinkel.

Onlangs werd een principeverzoek ingediend om het bedrijfspand met bedrijfswoning aan de Lossersestraat 12/12a in het kerkdorp De Lutte als woning in gebruik te mogen nemen. Om dit mogelijk te maken moet het passen binnen de zogenoemde milieucontouren. Het perceel ligt op een dusdanige plek dat de gemeente moet uitfigulieren of het kan. Medewerking is namelijk alleen mogelijk als een akoestisch onderzoek aantoont dat er geen belemmeringen zijn.

Voor een perceel de Kerkhofweg  te Overdinkel is verzocht een dubbele woning te mogen optrekken, wat in strijd is met het bestemmingsplan. Hier stelt het college vast dat sowieso medewerking moet worden geweigerd vanwege beleidsmatige en wettelijke beren op de weg. Het zou onwenselijk zijn met het plan in te stemmen vanwege de ligging in het buitengebied en omdat dit zou volgens het college tot een ongewenste aantasting van de ruimtelijk stedenbouwkundige structuur ter plaatse.

Deel dit nieuws!