De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Brandweer in Glanerbrug betrekt nieuwe kazerne en droneplatform

Brandweer in Glanerbrug betrekt nieuwe kazerne en droneplatform

GLANERBRUG - De brandweer van Glanerbrug heeft vandaag de nieuwe kazerne betrokken. Het gebouw aan de Heidevlinder vervangt de kazerne aan de Tolstraat. Als bijzonderheid noemt de Brandweer Twente dat het vandaag ingewijde gebouw een droneplatform op het dak heeft. Het is de drone autonoom opdrachten kan uitvoeren.

Zo kan de drone bij een melding alvast vooruit worden gestuurd (voordat de brandweer is uitgerukt) om in kaart te brengen wat er aan de hand is en waar het incident exact is. De meldkamer en de uitrukkende eenheden kunnen dan meekijken en op basis van de gegevens een goed beeld vormen en gelijk waar nodig op- of afschalen. De kazerne heeft een ontsluiting via de Heidevlinder, waardoor de brandweer snel op de Gronausestraat en daarmee in de rest van Glanerbrug kan zijn. 

De kazerne aan de Tolstraat, waar vooral vrijwillige brandweerlieden werken, stamde uit 1950 en voldeed niet meer aan de eisen van de tijd, want ontbeert bijvoorbeeld representatieve douches, gescheiden ruimtes voor vrouwen en mannen en een opslag voor schone/vuile spullen. De kazerne is daarenboven te klein om aan alle eisen te voldoen. Naast de stallingsruimte voor voertuigen, kleedruimtes en wasgelegenheden beschikt de kazerne over één instructielokaal en enkele flexwerkplekken. Deze werkplekken kunnen ook gebruikt worden voor zzp’ers, die als vrijwilliger uitrukken vanuit de kazerne. Op deze wijze kan de brandweer de paraatheid van de kazerne Glanerbrug overdag een impuls geven.

Deel dit nieuws!