De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA in Enschede wil forse inperking aantal zorgaanbieders in stad

PvdA in Enschede wil forse inperking aantal zorgaanbieders in stad

ENSCHEDE -  De raadsfractie van coalitiepartij PvdA wil dat de gemeente Enschede zo snel als mogelijk met minder zorgaanbieders in zee gaat. Dat heeft fractievoorzitter Hummels laten weten in de debatten over de begroting voor volgend jaar. Volgens wethouder Van den Berg zal dat nog niet zo eenvoudig zijn, vanwege contracten en juridische belemmeringen.

Ook bij andere partijen in de gemeenteraad bestaat wrevel over de praktijk in zorgland, met name over de bureaucratie, de rompslomp en de kosten, mede door de regionale afstemming binnen Samen14, dat een bestuur heeft van twaalf wethouders met elk eigen ambtenaren. Twee gemeenten in Twente, te weten Almelo en Hof van Twente, doen hier net in en aan mee.

Enige tijd geleden liet de gemeente Almelo aan Samen14 weten te weigeren een factuur van achtduizend euro te betalen, omdat ze geen diensten van de samenwerkende gemeenten betrekt, om nog maar te zwijgen over een bijdrage voor Veilig Thuis Twente, ook een Twents samenwerkingsverband, waar Almelo buiten staat, maar wel een rekening voor kreeg.

 
 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!