De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouwplannnen in woonwijken Hardenberg benoorden Twenterand

Bouwplannnen in woonwijken Hardenberg benoorden Twenterand

KLOOSTERHAAR – In het dorp Kloosterhaar te Hardenberg benoorden de gemeente Twenterand zullen weldra 36 woningen worden gebouwd. Dat gebeurt in aansluiting op de buurt De Meerstal, aan de zuidwestelijke rand van Kloosterhaar, grenzend aan de wijk Kleinhaar en een open landbouwgebied. De bedoeling is dat de kavels volgend jaar zomer fasegewijs in de verkoop gaan.

In de eerste fase zullen volgens plan zestien huizen verrijzen: twee vrijstaande en veertien twee-onder-één-kap. De uitgifte van de kavels verloopt via de gemeente. Een tweede fase voorziet in twintig huizen en daar kunnen belangstellenden zelf een woning (laten) bouwen. Dat brengt met zich mee dat, binnen de kaders van het bestemmingsplan, de woningtypes kunnen variëren.

In het ontwerpbestemmingsplan is te zien op welke plek de woningen zullen komen. Ook is te zien waar groen, water en wegen/paden zijn ingetekend. Vanwege de coronamaatregelen ziet de gemeente Hardenberg af van een inloopbijeenkomst over het plan. Ook in het Hardenbergse dorp Lutten zal nieuwbouw plaatsvinden en hier betreft de bouw van 49 woningen in De Wieken.

 

Deel dit nieuws!