De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen gaat flink bouwen om weer boven Jan te komen

Haaksbergen gaat flink bouwen om weer boven Jan te komen

HAAKSBERGEN - Er kunnen de komende jaren conform de bijna hartstochtelijke wens van de raad in de gemeente Haaksbergen weer op redelijke schaal woningen worden gebouwd  Dat bleek uit het vertoog van wethouder Scholten in reactie op de beschouwingen van de raadsfracties op de begroting 2021. Zo kunnen volgens de wethouder op afzienbare termijn veertig huizen verrijzen op Groenrijk, circa dertig op de plek van de vrijkomende basisschool Holthuysen die namelijk intrekt bij de Ariënsschool en tien woningen in de Hassinkborgh.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad verder het plan voorgelegd in de uitgestrektheid van de Wissinkbrink, ooit bedoeld als reguliere woonwijk, vijf ruim bemeten kavels aan te bieden ten behoeve van het bouwen van moderne landhuizen. Ook maakte Scholten in zijn huizenopsomming gewag van de bouw van twintig woningen bij De Eik. Over het binnenstedelijke Gat in de Markt, al jaren een blok aan het been van uiteenlopende wethouders, van Diepenmaat tot Van Vlaanderen, beide uiteindelijk weggestuurd.

Op aandringen van de gemeenteraad liet Scholten de raad deze week weten de mogelijkheden te inventariseren voor het aanbieden van startersleningen teneinde belangstellenden (zeker jongeren) de kans te bieden een huis te kopen en daardoor in de Stergemeente kunnen (blijven) wonen als ze het ouderlijk huis verlaten. Voor de gemeente is het cruciaal inwoners te binden en mensen van buiten te lokken om voor Haaksbergen te kiezen, want de gemeente worstelt nu met financiële tekorten, waarbij de zelfstandigheid in het geding is of kan komen.

 

 

 

Deel dit nieuws!