De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten investeert in cultuur en onderwijs in stad en dorp

Rijssen-Holten investeert in cultuur en onderwijs in stad en dorp

RIJSSEN/HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten wil volgend jaar duchtig investeren in de beide hoofdkernen en effectueert dat morgen in de begrotingsdebatten. Het betreft het toevoegen van het Eerste Bouwhuis op het terrein van havezathe De Oosterhof aan het Rijssens Museum. Tot voor kort werd het Bouwhuis door een architectenbureau marktconform van de gemeente gehuurd, maar die huur valt deels weg als het Rijssens Museum het Bouwhuis in voor tal van functies in gebruik krijgt. 

Er staat in Holten een onderzoek op stapel, dat de gemeente zal faciliteren, naar een uitbreiding daar van het voormalige gemeentehuis op en aan de Smitsbelt. De bedoeling is te komen tot een uitbreiding aldaar van de expositieruimte in het Kulturhus, dat na de 'Lonink-fusie' gestalte kreeg om het voorzieningenniveau in het deze kern aan de voet van de berg op peil te houden teneinde het leefbaar te houden door een cluster van voorzieningen, met burgerzaken en zorgvoorzieningen.

Ook krijgt zowel Rijssen als Holten, indien de gemeenteraad morgen instemt, vervangende huisvesting ten behoeve van het onderwijs. Dat behelst in Rijssen geld voor vervangende nieuwbouw in 2021-2023voor de  Haarschool, In den Climtuin en (gedeeltelijk) en de Frisoschool. Daarenboven is het voornemen een nieuw gebouw voor de Vakopleiding West Twente tot stand te brengen voor de Rijssense poot REMO van het ROC van Twente, wat meteen een bouwproject in zichzelf behelst.

Deel dit nieuws!