De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Twenterand boycot fysieke vergadering over de begroting

CDA in Twenterand boycot fysieke vergadering over de begroting

VRIEZENVEEN - De raadsfractie van het CDA in de gemeente Twenterand zal de vergaring over de begroting 2021 boycotten vanwege het feit dat een meerderheid van de gemeenteraad alleen fysiek wil vergaderen en weigert om, zoals sommige andere gemeenten en de provincie, de debatten digitaal te laten plaatsgrijpen, al zijn er ook gemeenten die wel fysiek vergaderen, vaak met de restrictie dat niet alle leden der volksvertegenwoordiging gelijktijdig in de raadszaal vertoeven.

Voor het CDA, de grootste oppositiepartij in Twenterand, staat vast digitaal vergaderen, zoals ook onder meer Enschede en Hengelo doen, en ook de provincie Overijssel, gezien de pandemische omstandigheden, de beste optie is. Het is volgens fractievoorzitter Uitslag der christendemocraten onbegrijpelijk, in hoofdletters, dat de meerderheid in Twenterand dit afwijst en laat weten te betreuren dat zowel het college van burgemeester en wethouders als de overige fracties zoals gebruikelijk in de raadszaal willen debatteren. De fractie van het CDA levert wel een beschouwing in over de plannen van de coalitie van GBT en ChristenUnie.

Uitslag vindt dat college en raad de situatie onderschatten nu Twente landelijk in tot de gebieden hoort met de meeste corona-besmettingen. 'Geen enkel onderwerp is belangrijker dan de gezondheid van iedereen', aldus de leidsvrouw van het CDA in Twenterand. (...) Als volksvertegenwoordigers hebben we niet alleen een politieke functie, maar ook een voorbeeldfunctie.'

De andere fracties hebben zich in een bijeenkomst, waar het CDA ook al verstek liet gaan, uitgesproken vóór een fysieke vergadering, onder strikte voorwaarden vanwege de corona-maatregelen. De belangrijkste overweging daarbij is dat het gezond kán en dat het goed is elkaar letterlijk in de ogen te kunnen kijken tijdens de beraadslagingen over de begroting.

 

 

Deel dit nieuws!