De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCCXVII

Hij is terug, Michael Sijbom, nu in de schatkamer van heel Overijssel. Hij wervelde in 2011 als gewezen voorlichter van de Rotterdamse burgemeester Opstelten met blij gezicht Losser binnen. Eindelijk zelf burgemeester. Hij belde me op voor een afspraak ter kennismaking, ik was ook benieuwd en zei dat we elkaar die avond bij FC Twente in een skybox konden treffen, maar hij prefereerde het gemeentehuis te Losser, doch daar had ik geen tijd voor. Hij kwam nog die middag naar De IJzeren Pot  - dynamisch jongmens.

Sijbom ontpopte zich tot de vleesgeworden glimlach, hij had nooit ruzie, de mensen in zijn omgeving wél met hem. Er werd in Losser in die tijd veel geboomd en gedroomd. Van de tijd van de pijnappelboom tot de jaren van de schuddeboompijn. Ze zijn allemaal in De IJzeren Pot ontvangen. De schatkamer van Freud.

Ook als burgemeester was Sijbom intens blij, ook met zichzelf. Elke dag een foto van zichzelf in de schatkamer van Twente, van het Arboretum tot de Zandbergen. Selfie na selfie. Elke dag weer. Van de Bult tot de Buld, ineens was hij weg, in de olie, even pleite, maar hij is terug, als directeur van Landschap Overijssel. Ik heb de selfies alweer gezien. Geen mooier landschap dan Overijssel, de schatkamer van Nederland.

Deel dit nieuws!