De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uiterste poging provincie veevoederbrijf uit hart Markelo te krijgen

Uiterste poging provincie veevoederbrijf uit hart Markelo te krijgen

MARKELO - Een grote meerderheid van Provinciale Staten van Overijssel  wil dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheden van het verhuizing van de nu midden in het heuvelendorp van de gemeente Hof van Twente gevestigde veevoederfabriek ABZ. Het voorstel hiertoe van het PvdA-statenlid Wissink werd hedenavond met grote meerderheid aangenomen.

Eerder al kaartte Wissink, afkomstig uit de gemeente Hof van Twente (nu woonachtig te Hengelo), de kwestie ABZ in de politieke arena van Overijssel aan, samen met het nog steeds in Markelo woonachtige VVD-statenlid Leferink. Er zou letterlijk en figuurlijk werk moeten worden gemaakt van het verplaatsen van de veevoederfabriek uit de dorpskom. De belangrijkste argumenten zijn dat de pompeuze fabriek midden in het dorp een sta-in-de-weg is, de centrumontwikkeling in Markelo belemmert en debet is aan gevaarlijke (vracht)verkeerssituaties.

De provincie heeft op al deze punten een vinger in de pap: uitplaatsing bedrijven, aantrekkelijke winkelcentra en een veilig en gezond leefklimaat. Benadrukt wordt dat sprake is van een historisch gegroeide situatie, weswege het bedrijf geen blaam treft. Wissink en Leferink stelden toen dat in overleg met het bedrijf en met provinciale gelden mogelijk wel wat te bereiken valt. Op de huidige plek van ABZ kunnen woningen komen, wat onderdeel kan zijn van een verdienmodel voor uitplaatsing, bijvoorbeeld naar bedrijventerrein Zenkeldamshoek.

Deel dit nieuws!