De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nicole Harmsen wint met verhaal Rusluie prijs Overijssels Boek

Nicole Harmsen wint met verhaal Rusluie prijs Overijssels Boek

VRIEZENVEEN - Met haar boek over de historie van de zogenoemde Rusluie heeft schrijfster Nicole Harmsen vanavond de prijs voor het Overijssels Boek van het Jaar in de categorie fictie. Hamsen vertelt beeldend over de wederwaardigheden van een gezin dat naar de toenmalige tsarenstad Sint Petersburg afreisde. In het kleine verhaal van een gezin spiegelt het grote verhaal van avontuur en koopmanschap.

Harmsen ontving de tweejaarlijkse prijs in  een aangepaste setting in Deventer De jury kende haar de prijs toe vanwege de vaardige en intrigerende waarop de schrijfster het kleine verhaal met het grote verweeft. Het is daardoor géén puur historisch verhaal, want om het reliëf te geven krijgt én geeft ook de fantasie zin en betekenis. Niettemin zijn veel personen en gebeurtenissen op waarheid gegrondvest.

De naam van de prijswinnaar is overigens een naam die in Vriezenveen veel voorkomt, maar hoewel ze er wel naar zocht vond ze in de historische archieven geen aanknopingspunt voor een familiaire relatie met haar voorouders. Het prijswinnende boek is vooral een denkbeeldig familieverhaal over gewone mensen op zoek naar een ongewoon avontuurlijk leven. Voor de prijs waren ook  Marcel Verreck en Almar Otten in de race.

 

 

 

Deel dit nieuws!