De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Coulisse koopt bij op Elsmoat aan A1 te Enter; Van Mercksteijn komt

Coulisse koopt bij op Elsmoat aan A1 te Enter; Van Mercksteijn komt

ENTER - Het makelaarsbedrijf Uniek te Enter heeft in een week tijd bijkans alle resterende grond in de tweede fase van het bedrijventerrein De Elsmoat weten te slijten. Een grootafnemer is het raamdecoratie/designbedrijf Coulisse, dat een hectare toevoegt aan zijn bezit op De Elsmoat. Het gaat om het 'doorschuiven' van grond namens Wilvasto, een vastgoedbedrijf dat nu ook drieduizend meter heeft verkocht aan Plus Isolatie.

Coulisse kocht eerder al  zes hectare en is voornemens op De Elsmoat een distributiecentrum met een omvang van circa 1,4 hectare te laten verrijzen. De vraagprijs van de extra grond bedroeg twee miljoen. Ook het metaalbedrijf aan Van Merksteijn, met de hoofdvestiging op het bedrijvenpark Aadorp bij Almelo, neemt via Uniek Makelaars op De Elsmoat een hectare af op het bedrijventerrein aan de A1 en daar was de vraagprijs 1,7 miljoen.

Eerder al gaven de broers Roetgering van Coulisse aan op De Elsmoat een 'distributiecentrum van de toekomst' te willen realiseren. Dat plan kan gestalte krijgen mét de gronden van Wilvasto, zeg maar Wilmink-Oosterhof. Dat heeft nu dus zijn beslag gekregen. Het nieuwe distributitiecentrum biedt behalve aan Coulisse zelf straks ook ruimte aan lokale ondernemers. Het creatieve en zakelijke zenuwcentrum is en blijft Dock 36.

 

 

 

Deel dit nieuws!