De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Muziekvereniging Vroomshoop neemt intrek in de oude bibliotheek

Muziekvereniging Vroomshoop neemt intrek in de oude bibliotheek

VROOMSHOOP - De muziekvereniging Harmonie Vroomshoop koopt oude bibliotheek aan het Vredesplein in het kanaaldorp van de gemeente Twenterand. Het pand gaat dienen als repetitieruimte. Ook zullen de lokaliteiten worden benut voor muziekles en staan er maatschappelijke activiteiten op stapel voor doelgroepen als ouderen en gehandicapten.

Volgens voorzitter Kriekjes van de muziekvereniging gaat een wens in vervuling, want de vereniging kaartte haar belangstelling voor het gebouw enige tijd geleden al aan. Voor de lokale overheid is blijkens uitlatingen van wethouder Koster van belang dat de muziekvereniging nog meer werk zal maken van haar sociaal-maatschappelijke wezenskenmerk. 

'Met dit onderkomen kan de harmonie nog meer van betekenis zijn voor onze samenleving, iets waarover we ook afspraken hebben gemaakt met het Muziekplatform. Het geeft ze meer mogelijkheden en ruimte voor al hun activiteiten', heeft de wethouder in een perscommuniqué laten opnemen. Kriekjes: 'Dat is voor ons niets nieuws, dat doen we al lang.'

Nu nog repetert de muziekvereniging in Het Punt, maar de musici moeten daar geregeld wijken, bijvoorbeeld vanwege theatervoorstellingen. Koster heeft op zijn beurt laten weten dat het niet de bedoeling is dat de nieuwe behuizing wordt gebruikt voor activiteiten die concurreren met Het Punt, want dát blijft de plek voor concerten en uitvoeringen. 

Deel dit nieuws!