De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente dokt voor onderhoud Johanneskerk in Diepenheim

Hof van Twente dokt voor onderhoud Johanneskerk in Diepenheim

DIEPENHEIM - De toren van de markante Johanneskerk in het stedeke Diepenheim gaat volgend voorjaar in de steigers voor het plegen van groot onderhoud en renovatie. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hof van Twente wenst er met goedkeuring van de gemeenteraad een bedrag van 87.000 euro voor vrij te spelen. De Raad voor Cultureel Erfgoed heeft een subsidie van 8.595 euro toegekend. Het bouwbedrijf Steggink voert de klus uit.

De werkzaamheden omvatten een algehele renovatie in combinatie met groot onderhoud, met name voor de 'buitenschil' van de toren en het voegwerk, plus het herstel van een aantal natuursteen-elementen. Aan de binnenzijde zijn ook werkzaamheden noodzakelijk, onder meer vanwege de veiligheid van de opgang met trappen en leuningen, plus enig schilderwerk. Vanwege de duurzaamheid zal de verlichting in de toren worden vervangen door LED-lampen.

Vanuit het kerkbestuur vond overleg plaats over de toegangsdeur van de kerktoren naar de kerkzaal. Dit is een authentieke deur die niet (geheel) tochtvrij is. Ooit hing er een dik gordijn om de kerkzaal warm te houden. Vanwege een 'vluchtroute' heeft het kerkbestuur op last van de brandweer deze deur moeten verwijderen. De werkzaamheden in en aan de 1480 daterende kerk, ook bekend als de stedeliijke 'concertzaal',  zullen in de loop van volgend voorjaar plaatsgrijpen.

    

 

 

 

Deel dit nieuws!