De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal continueert inkoop Wsw en Leerwerkbedrijf bij Larcom

Oldenzaal continueert inkoop Wsw en Leerwerkbedrijf bij Larcom

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal gaat de samenwerking met het sociale bedrijf Larcom voortzetten wegens gebleken succes. Na het echec van TopCraft, dat de sociale werkvoorziening in onder meer Oldenzaal uitvoerde, maar op de fles ging, koos de Hanzestad na een Europese aanbesteding voor aansluiting bij Larcom, gevestigd in Ommen, maar in meer gemeenten actief.

De afgelopen jaren hebben we gezamenlijk een aantal doelen gerealiseerd', aldus  wethouder Christenhusz van Oldenzaal, namens het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad sprak zich afgelopen week unaniem én zonder debat uit voor de voortzetting van de samenwerking in boezem van Larcom vanwege het erkende succes, zowel in sociaal als óók in economisch opzicht.

Zo is het aantal SW-werknemers dat bij commerciële bedrijven in de regio werd gedetacheerd toegenomen en na de ontmanteling van TopCraft is het zogenoemd Beschut Werken in Oldenzaal gecontinueerd. Ook tijdens de coronapandemie heeft Larcom tot op heden adequaat de voorziening Beschut Werk voortgezet, aldus het college. Deze samenwerking wil Oldenzaal vijf jaar continueren.

Voor de meest kwetsbare groep Wsw-medewerkers is continuïteit in begeleiding en bedrijfsvoering namelijk gewenst. De verwachting is dat, zeker met het oog op de voortdurend dalende aantallen van de Wsw-populatie, er na de komende contractperiode weer zal moeten worden gereorganiseerd. Niet alleen het Beschut Werk koopt Oldenzaal bij Larcom in, dat geldt ook voor het Werkleerbedrijf.

 

Deel dit nieuws!