De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD wil in Overijssel voorkeurspositie statushouders voorkómen

VVD wil in Overijssel voorkeurspositie statushouders voorkómen

HENGELO - De statenfractie van de VVD in Overijssel wil dat bevoordeling van groepen woningzoekenden wordt voorkomen. De liberale fractie zegt ‘geschrokken’ te zijn van berichten als zouden er volgend jaar in Nederland 27.000 statushouders moeten worden gehuisvest. Dat is 15.000 meer dan dit jaar het geval. Naar de mening van fractievoorzitter Courtz van de VVD in Overijssel mag voor statushouders geen ‘aparte voorrang’ bestaan.

Courtz bepleit gelijke kansen, maar voegt eraan toe dat ‘sobere huisvesting voor statushouders wat ons betreft een oplossing zou kunnen zijn’ en voegt eraan toe dat dit in lijn is met het landelijke standpunt van de VVD. Vanuit de sobere huisvesting kunnen statushouders dan wachten op een sociale huurwoning. Het is volgens Courtz lastig uit te leggen aan Overijsselaars die al lang op een wachtlijst staan voor een sociale huurwoning dat statushouders eerder een huis hebben.

Daar komt nog iets bij: ‘Naast huisvestingsproblemen is de VVD ook bezorgd over de effecten van de extra instroom van statushouders op de culturele waarden in Overijssel. Voor de VVD genoeg aanleiding om vragen te stellen aan het college van gedeputeerde staten. De leidsvrouw van de VVD in deze provincie vraagt verder naar een ‘vertrouwelijke’ brief’ van het kabinet over deze zaak.

Ook wil de fractie van de provinciale VVD graag weten of het college in Overijssel bereid is de insteek van deze partij expliciet te onderschrijven (over het aanbieden van tijdelijke sobere huisvesting) en dit actief wereldkundig te maken. ‘Uiteraard heeft iedereen recht op een passend huis, maar dat geldt evengoed voor Overijsselaars', aldus Courtz. Overigens gaat VVD-gedeputeerde Van Haaf bestuurijk over Wonen en Bouwen in de provincie Overijssel.

 

Deel dit nieuws!