De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gesprek met horeca in Ootmarsum over parkeren en terrassen

Gesprek met horeca in Ootmarsum over parkeren en terrassen

OOTMARSUM - De gemeente Dinkelland gaat in gesprek met inwoners van Ootmarsum en belanghebbenden over de gevoelde parkeerproblematiek bij en de gewenste uitbreiding van terrassen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders volgens de raadsfractie van het CDA in de gemeente Dinkelland in reactie op vragen der lokale christendemocraten.

Op voorspraak van het raadslid Hemmer werd het college gevraagd in gesprek te gaan met inwoners en ondernemers vanwege de geluiden over de parkeerdruk in het centrum van het toeristische siepelstadje. Het college werkt aan een plan waarin de uitbreiding van de terrassen en een oplossing voor de parkeerproblematiek aandacht krijgen, voor de korte en de lange(re) termijn. De korte termijn richt zich vooral op het parkeren en de terrassen, zodat er in aanloop naar het seizoen van 2021 passende oplossingen zijn. Het college wil volgens Hemmer zo spoedig mogelijk met inwoners en belanghebbenden om tafel teneinde die visies vast te stellen.

Voor de langere termijn wil het college een koers ontwikkelen waarbij de mening van Ootmarsummers essentieel is. Met de inzichten van inwoners en belanghebbenden zal een gezamenlijke visie ontstaan, waarbij belangen van groepen onderling duidelijk worden om tot oplossingen te komen. Het gaat niet alleen om het centrum van Ootmarsum maar over heel Ootmarsum.

 

Deel dit nieuws!