De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw forse lastenverzwaring in Borne, maar het vlakt wel af

Opnieuw forse lastenverzwaring in Borne, maar het vlakt wel af

BORNE - De gemeente Borne laat weten ook volgend jaar de inwoners fors zwaarder te belasten, zij het minder heftig dan eerder gezegd. Als de voorstellen van het college van burgemeester en wethouders het halen, waar het gezien de geventileerde opvattingen in de gemeenteraad wel naar uitziet, gaat de onroerendzaakbelasting met 11, 75 procent omhoog. Dat is mogelijk door een minder minder forse ozb-verhoging, want er werd eerder gesproken over twintig procent meer. Hiermede is het volgens wethouder Spekschoor van Financiƫn mogelijk de inflatiecorrectie toe te passehn en eerste fase van het nieuwe sport- en onderwijsgebied 't Wooldrik uit te voeren.

Er bestaat nog onduidelijkheid over andere lokale lasten, zoals die voor riool- en afvaltarieven. Het streven der gemeente Borne is volgens de eerder dit jaar ingevlogen wethouder Verschoor (opvolger namens het CDA van de ingerukte wethouder Mulder) is om in 2023 financieel met een schone lei te kunnen beginnen.

Voor de toekomst lijkt de woningbouw in de wijk Bornsche Maten financieel soelaas te bieden, want na jaren van bloed, zweet en tranen zit er nu behoorlijk schot in zowel de bouwplannen als de uitvoering. Di betekent dat de wijk in het hart van de 'Netwerkstad' Twente de wind in de zeilen krijgt, wat oner veel meer ook goed is voor de gemeentekas. Er zijn al flink wat huizen in aanbouw en het idee is dat er de komende jaren zo'n achthonderd bij worden gebouwd, tot minimaal 2.400 en maximaal 2.700 woningen aan de Bornse kant van de grens met Hengelo. 

 

Deel dit nieuws!