De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede vergroenen én promoten via Rotterdam én Lissabon

Enschede vergroenen én promoten via Rotterdam én Lissabon

ENSCHEDE - De raadsfractie van Burger Belang Enschede (BBE) wil iets van de sfeer van Rotterdam en Lissabon in de grootste stad van Twente zien te krijgen. Dat laat het BBE-raadslid weten in de jongste Nieuwsbrief van de grootste fractie van de grootste collegepartij ter stede. Hij draagt voorbeelden uit Lissabon en Rotterdam aan. Ze zijn groenkleurig en terrasdakkig.

Overink haalt een in zijn woorden 'fantastisch initiatief' de Rotterdamse dakendagen aan. 'In navolging van de balkondagen die we in Enschede hebben zou dit een fantastisch idee kunnen zijn waar zowel de klimaatadaptatie als ook de citymarketing samen kunnen komen, temeer daar de stad er zijn bronnen van creativiteit mee kan aanspreken: groene terrasdaken.

Het dient volgens Overink de energieke klimaatadaptatie en bevordert daarenboven de creatieve bijzonderheid van denken. Dat zijn volgens het BBE-raadslid precies de dingen die Enschede in de vaart der volkeren en steden kunnen opstuwen: vergroening van daken en terras bezoeken, zodra het weer mag natuurlijk, op het dak van de stad, zoals een parkeergarage.

 

 

 

Deel dit nieuws!