De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen beoogt verhuizingen van periferie naar kernwinkelgebied

Rijssen beoogt verhuizingen van periferie naar kernwinkelgebied

RIJSSEN – Het streven van wethouder Wessels der gemeente Rijssen-Holten is een gebiedsvisie te maken om het wonen in de Enterstraat en omgeving waar mogelijk in te perken. Dat is niet afdwingbaar, maar kan worden bevorderd door het voor bewoners aantrekkelijk te maken om te verhuizen naar het centrum van de Reggestad verhuizen.

Volgens wethouder Wessels is er nu al sprake van afnemende detailhandel aan de Enterstraat en dat kan een verhuizing van de huidige middenstanders naar het kernwinkelgebied wellicht ook aantrekkelijk. De huidige leegstand aan de Enterstraat en trouwens ook verderop aan de Graaf Ottostraat is nu allerminst een sieraad voor de stad.

Het wonen krijgt in Rijssen en ook in Holten met ingang van volgend jaar meer reliëf, want in Rijssen zal een aanvang worden gemaakt met woningbouw in Opbroek-Noord en Opbroek-Oost. Daarnaast wordt de kans ten stadhuize groot geacht dat in het dorp Holten stevig kan worden gebouwd in het beoogde woongebied De Liezen. Er bestaat zowel in Rijssen als in Holten veel animo.

Om de woningbouw in stad en dorp aan te jagen zegt Wessels dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad formeel zal vragen opnieuw geld beschikbaar te stellen voor het verstrekken van startersleningen, vooral voor jongere stellen, die hun eerste huis willen kopen, maar bovenop de lening van een commerciële bank somtijds nog geld nodig hebben ter dekking van de onrendabele top.

Deel dit nieuws!